DentaClinic

De ce este important să ne ducem copiii în mod regulat la dentist?
martie 20, 2018
Inhalosedarea – o soluție sigură pentru copiii fricoși
martie 28, 2018

 

Este bine să mergem la dentist în timpul sarcinii?

Sarcina reprezintă un moment de maximă grijă, în care avem de realizat foarte multe verificări și analize. Cu toate acestea, farte puține femei cunosc importanța controalelor dentale din timpul sarcinii.

În ciuda tuturor zvonurilor, un control de rutină în timpul sarcinii este nu doar sigur, ci și recomandat. Foarte multe femei se confruntă cu probleme dentare în sarcină, tocmai datorită acestei neglijențe. Igienizările periodice (detartraje) nu trebuie ignorate, cu atât mai mult cu cât în perioada sarcinii organismul este mai vulnerabil și mai expus la îmbolnăviri ca niciodată.

Mai mult, în cadrul acestei vizite, medicul stomatolog îți poate prezenta toate simptomele dentare ce pot apărea în această perioadă.

La Denta Clinic încurajăm femeile însărcinate să acorde o atenție deosebită danturii și să nu ignore importanța unei igiene orale corespunzătoare.

În continuare îți vom prezenta câteva din cele mai comune griji pe care le au femeile în legătură cu vizita la stomatolog pe perioada sarcinii:

  1. Când să anunț dentistul că sunt însărcinată?

Este bine să îți anunți dentistul că ești însărcinată de la primele simptome. Chiar dacă doar ai o bănuială că acest lucru ar putea fi posibil. De asemenea, nu ignora să spui vârsta sarcinii. Precizarea medicamentelor utilizate, precum și detaliile referitoare la anumite condiții deosebite (trombofilie, sarcină cu risc, placenta previa) este extrem de importantă. În acest fel medicul îți va putea realiza un tratament corespunzător, sau poate considera să amâne intervenția ori să vă ofere alternative viabile.

  1. Cum îmi va afecta sarcina dantura?

Cu toate că sunt multe femei care parcurg întreaga sarcină fără niciun fel de discomfort în ce privește dantura, nu trebuie neglijat faptul că sarcina poate agrava problemele existente, sau poate crea unele noi. Controlul dentar de rutină, alături de respectarea ritualurilor de igienizare îți pot asigura liniștea pe timpul sarcinii atât ție, cât și bebelușului.

Gingivita de sarcină

Schimbările hormonale din timpul sarcinii afectează puternic gura. În acest sens, poate apărea „gingivita de sarcină” – o inflamație a gingiilor care duce la sensibilitate și sângerare. Lăsată netratată, gingivita poate degenera teribil. În acest sens, dentistul poate recomanda ca măsură de prevenție igienizarea frecventă.

Crește riscul de pierdere a dinților

Din diverse motive, femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de apariție a cariilor. Dacă mănânci mai mulți carbohidrați ca de obicei, acest lucru poate duce la degenerarea dinților. De asemenea, grețurile matinale pot crește cantitatea de acid la care dantura este expusă, fapt ce duce la distrugerea smalțului dentar.

Astfel, perierea de două ori pe zi, precum și utilizarea corespunzătoare a aței dentare pot constitui obiceiuri sănătoase.

Anesteziile locale în timpul sarcinii

Dacă ești însărcinată și ai nevoie de o intervenție – indiferent că este vorba de o obturație, o extracție sau orice altceva – nu trebuie să te stresezi în ce privește vizita la medic. Există foarte multe substanțe ce pot fi utilizate fără probleme în timpul sarcinii.

Așadar, poți sta liniștită. La Denta Clinic știm să avem grijă de tine și pe timpul sarcinii!

Programează-te astăzi pentru un control de rutină. Este gratuit! Nu uita să precizezi că ești însărcinată! 0749.890.896