DentaClinic

Dentist pentru copii Valcea
octombrie 16, 2018
Lucruri pe care sigur nu le stiai despre implanturi dentare
noiembrie 21, 2018

Un copil va schimba viata definitiv. Copiii sunt motive foarte mari de bucurie si le ofera parintilor oportunitati neasteptate de a afla mai multe despre ei si despre lucrurile cu adevarat importante din viata. A fi parinte ne expune la o dragoste profunda si capacitatea de a ingriji pe cineva, intr-un mod in care multi dintre noi nu si-au imaginat.

Fiecare copil este unic – fiecare cu propria sa personalitate, calitaţi, abilitati, caracteristici si provocari. A avea un copil cu dizabilitati confrunta parintii acestuia cu multe provocari nebanuite.

Parintii confruntati cu asemenea provocari isi doresc pentru copii lor sa fie acceptati de societate, sa nu fie vesnic comparati, aratati cu degetul, evitati si chiar uneori temuti.

Copiii cu dizabilitati au aceleasi nevoi ca orice alt copil – sa invete, sa se joace, sa fie acceptati, sa aiba prieteni si sa fie iubiti de parinti. Si au, de asemenea, nevoie sa fie tratati medical corespunzator. 

In trecut acest lucru era foarte dificil si traumatizant pentru copil si parinti.

Stomatologia moderna face posibila, in zilele noastre, tratarea stomatologica a copiilor cu dizabilitati, in conditii lipsite de stres, intr-un mediu relaxant, de catre medici specialisti pedodonti, cu experienta in tratarea copiilor cu diverse dizabilitati.

Specialistii DENTA CLINIC KIDS au ca principiu considerarea copilului in primul rand ca un copil, iar dizabilitatea sa, doar ca o parte a ceea ce este acel copil.  

Atitudinea pozitiva fata de copilasii cu dizabilitati, caldura, calmul, intelegerea, fac din tratarea copilasilor cu nevoi speciale un real succes.

DENTA CLINC KIDS face totul posibil pentru fiecare copil in parte si pentru toti copiii deopotriva.

In trecut, imposibilitatea de a coopera facea imposibila sau traumatizanta realizarea tratamentului stomatologic la copii cu dizabilitati.

Noile tehnologii si constientizarea necesitatii tratarii acestor copilasi cu foarte multa atentie si rabdare ajuta specialistii clinicii DENTA CLINIC KIDS sa trateze micii pacienti speciali in moduri foarte speciale, potrivite individualitatii fiecaruia, in parte.

Multi dintre acesti copii, care au boli incurabile, nu au beneficiat niciodata de tratament stomatologic. Ei nu pot fi tratati intr-un cabinet stomatologic obisnuit, avand nevoie de anestezie speciala, pentru a putea fi tratati.

Parintii gasesc cu greu cabinete stomatologice specializate pe nevoile copiilor, mulţi medici refuzand sa-i trateze din cauza dizabilitatii de care acestia sufera, fie pentru ca nu dispun de tehnica necesara, fie pentru ca nu vor sa se complice.

Pentru multe persoane cu dizabilitati psihice, programarile de rutina, precum vizitele la medicul stomatolog, pot fi extrem de greu de tolerat. Noutatea mediului, zgomotele noi, luminile puternice, atingerile fizice le pot induce acestora o stare de nervozitate, aparand simultan comportamente de nesupunere sau evitare.

Pentru o carie simpla, care se poate rezolva fara anestezie generala, din cauza faptului ca unii medicii nu stiu sau nu au rabdare sa lucreze cu un copil cu dizabilitati, acestia recomanda din start anestezierea generala. Acest lucru nu este normal.

Pentru cazurile ce implica dizabilitati usoare, este recomandabil ca medicul sa familiarizeze copilul cu mediul in care lucreaza si sa indeparteze toti factorii care i-ar putea produce acestuia stres.

La DENTACLINIC KIDS oferim adaptare treptata, in 2- 3 sedinte, pentru copilasi. Spatiile de joaca, animatorii, cabinetele special amenajate pentru copii si medicii blanzi favorizeaza adaptarea lina a copiilor. Nu recomandam anestezierea, decat in cazul in care nu exista, cu adevarat, alta posibilitate.

In cazurile dizabilitatilor accentuate sau tratamentelor complexe, de durata, exista metoda inhalosedarii.

DENTACLINIC KIDS ofera celor mai mici pacienti si nu numai lor, posibilitatea analgosedarii.

Acest tip de sedare se realizeaza prin injectarea intravenoasa a unei substante calmante. In timpul analogosedarii, copilul este monitorizat in permanenta de catre un medic anestezist, care modifica gradul de sedare, in functie de necesitati.

little girl sleeping and hugging her teddy bear

La sfarsitul tratamentului, copilul nu isi aduce aminte nimic din timpul interventiei, facandu-l sa accepte mai usor urmatoarea vizita la medicul dentist.

Analgosedarea sau „Sleeping dentistry” induce scaderea controlata a starii de constienta, care permite tolerarea unor proceduri neplacute si determina reducerea anxietatii sau stresului, inducerea starii de letargie sau somn, confort, senzatie de bine, precum si lipsa durerii. Pe parcursul tratamentului, copilul poate comunica si respira singur.

O serie intreaga de patologii pediatrice pot fi adresate cu usurinta prin aceasta tehnica, fara sa fie nevoie de anestezie generala. Dintre ele amintim:

  • autism
  • retard mintal
  • epilepsie
  • tulburari neurologice
  • tulburari motorii sau senzitive

Echipa noastra de medici specializati in lucrul ci copii, este intotdeauna dornica sa ajute pacientii mari si mici sa se insanatoseasca si sa zambeasca fericiti, zi de zi.