DentaClinic

Regulament campanie luna iubirii
ianuarie 31, 2018
5 trucuri extrem de eficiente pentru a scăpa de durerile dentare!
februarie 13, 2018

Cu toate că nu se discută atât de mult despre bolile dentare ale copiilor, realitatea este că ei sunt la fel de vulnerabili precum adulții.

După cum probabil știți, spălarea dinților copiilor vă poate ajuta să evitați această problemă, atâta timp cât nu ignorați importanța alegerii unor instrumente de igienă corespunzătoare.

O periuță care să se potrivească guriței

Majoritatea firmelor producătoare de periuțe de dinți pentru copii ajută părinții, oferindu-le o marjă de vârstă corespunzătoare. Ideea de bază din spatele acestei inițiative este tocmai de a asigura că periuța se potrivește guriței lor. În caz contrar nu veți reuși să păstrați dințișorii la fel de curați cum ar trebui. Mai mult, dacă periuța nu este pe mărimea lor, poate apărea repulsia față de spălatul pe dinți.

Alegeți o periuță rotundă, cu peri moi

Nu doar categoria de vârstă indicată este importantă, ci și tipul periuței. În acest sens, recomandăm utilizarea periuțelor cu capăt rotund și peri moi. Cu cât sunt mai duri perii, cu atât există șanse mai mari de a răni atât dinții cât și gingiile.

Pastă de dinți fără fluor

Majoritatea părinților aleg pastele de dinți fără a acorda prea multă importanță ingredientelor. Aleg păstuțe scumpe, achiziționând ambalajul. Este mai ușor să faci un copil să se spele pe dinți când pasta are gust dulce și vine dintr-un tub cu personajele sale preferate. Totuși, atâta timp cât copilașul încă nu știe să scuipe, o pastă de dinți bogată în fluor poate fi periculoasă.

Mai mult, copiii nu au nici voie nici nevoie să utilizeze pasta de dinți a părinților. Ei nu au nevoie de o pastă care previne gingivita sau care albește dinții. Ei au nevoie de o păstuță cu o aromă care să le placă. Și atât.

Codul de culori de pe pastele de dinți

Indiferent că ne referim la pasta de dinți pentru copii sau la cea pentru adulți, recomandăm verificarea codului de culoare de pe coada tubului. Există patru culori, fiecare cu câte o semnificație:

Verde: naturală

Albastră: naturală și medicinală

Roșie: naturală și chimicală

Neagră: pur chimicală

Și, dincolo de un periaj corect realizat acasă, recomandăm efectuarea în mod regulat a unui periaj profesional, în cabinetul stomatologic.

La Denta Clinic îl puteți primi CADOU în zilele special dedicate copilașilor.

Vă așteptăm la Denta Clinic Kids. Programări: 0752.573.399 sau 0747.303.521