DentaClinic

Stomatologie pentru copiii cu dizabilitati
octombrie 16, 2018
Implant sau punte dentara ?
noiembrie 22, 2018

Descoperirea conceptului de implanturi dentare constituie una dintre marile realizari ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor cu dinti lipsa, schimband practic vietile oamenilor.

Implantologia dentara este ramura stomatologiei moderne care se ocupa de inlocuirea dintilor lipsa, o problema care afecteaza atat sanatatea orala a pacientului, procesul de masticatie, vorbirea, cat si confortul psihologic, afectat de scaderea stimei de sine si calitatea vietii sociale.

Implantul dentar este, la ora actuala, solutia populara si eficienta pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. Drept dovada este rata foarte mare de succes, de peste 95% si marturiile pacientilor fericiti din lumea intreaga.

 

Iata cateva lucruri pe care sigur nu le stiai despre implanturi dentare:

 • Implantul dentar inlocuieste doar radacina dintelui natural.

De implant se ataseaza o piesa de conectare (bont protetic), care faciliteaza aplicarea coroanei, ce inlocuieste partea vizibila a dintelui.

 

 • Exista un tip de implanturi dentare care iti permite transformarea completa a zambetului in doar o zi.

Cei care beneficiaza de acest tip de implant pleaca acasa cu problema rezolvata intr-o singura vizita la dentist.

 

 • Medicul dentist care executa implanturi dentare are specializare in chirurgia oro-maxilo-faciala.

Pentru ca medicul trebuie sa posede toate cunostintele si pregatirea necesare pentru a coordona cu succes toate etapele de tratament.

 

 • Tehnologia a avansat foarte mult, astfel incat cu ajutorul implanturilor dentare pot fi rezolvate inclusiv cazurile grave, cand pacientul are nevoie de o dantura completa si nu isi doreste sa poarte proteza dentara.

Ofera solutii pentru inlocuirea oricarui dinte absent, atat la maxilar, cat si mandibula, fiind suficient de rezistent pentru zona molarilor, dar in acelasi timp oferind rezultate estetice foarte bune in zona frontala.

 

 • Nu exista riscul ca implanturile sa fie respinse de organism.

Principala cauza a insuccesului implantarii este esecul procesului de osteointegrare, ca urmare a implantului de slaba calitate sau a procedurii gresite de inserare. Implantul nu este un organ transplantat, ca sa fie respins, ci un corp inert, care nu produce nici o reactie in organism.

 

 • Operatia de implantare poate fi considerata o reusita dupa un an de la interventie.

 • Esecurile pot fi premature, in cursul primelor 2 luni, sau tarzii, pana la 1 an. Majoritatea riscurilor sunt legate de calitatea procedurii si de nerespectarea indicatiilor post-operatorii. Insertia gresita a implantului in os, folosirea unor materiale necorespunzatoare sau neglijarea igienei orale si a vizitelor periodice la medic pot conduce la un esec al tratamentului.

 

 • Implantul dentar are rata de succes cea mai mare fata de orice alta solutie pentru inlocuirea dintilor. 

 • Dintre toate solutiile de inlocuire a dintilor, numai implantul dentar se comporta si are aspectul unui dinte natural.

 •  
 • Cele mai multe implanturi dentare sunt facute din acelasi material pe care il folosesc si cei de la NASA, pentru realizarea navelor spatiale si a rachetelor.

  Titanul este mai puternic decat otelul, astfel aveti siguranta ca implantul dumneavoastra dentar va dura pe viata.

 

 • Tratamentul cu implanturi dentare nu are limita maxima de varsta.

Pacientii varstnici pot beneficia de implant dentar.

 

 • Implantul dentar este la fel de usor de intretinut ca si dintii naturali.

 

 • Implantul dentar reda si functia dintelui pierdut si functia osului.

Permite refacerea estetica a danturii, precum si redarea functionalitatii ei, inducand refacerea osului afectat de lipsa radacinii.

 

 • Dintele nou obtinut se simte ca dintele natural.

Inlocuieste cu succes atat partea vizibila a dintelui, cat si radacina efectiva, integrandu-se in os ca si radacina originala.