DentaClinic

Inhalosedarea – o soluție sigură pentru copiii fricoși
martie 28, 2018
Ziua Mondială a Sănătății
aprilie 3, 2018

În momentul în care decidem că a venit vremea să facem un implant dentar trebuie să înțelegem că o astfel de intervenție nu merită să fie făcută la întâmplare, cu materiale ieftine și fără a avea o garanție. Foarte multe cabinete stomatologice iau în considerare costurile în detrimentul calității, oferind pacienților produse ieftine dar fără fiabilitate și rezistență în timp. Tocmai din acest motiv ne-am propus, în cele ce urmează, să vă vorbim puțin despre ce ar trebui să știți atunci când vă hotărâți să faceți acest pas important.

Componentele unui implant dentar

Pentru a putea înțelege cu adevărat răspunsul la întrebarea „cât ține un implant dentar?” vă propunem să vorbim puțin, pe scurt, despre cele trei componente cheie ale unui implant:

  1. Corpul implantului: reprezintă acea porțiune ce va fi inserată, chirurgical, în os, cu rolul de a înlocui rădăcina. Practic, acesta este un șurub ce urmează a fi introdus în os. Materialul din care se realizează poate fi aluminiu sau titan pur. De asemenea, forma, lungimea și grosimea variază, fiecare producător având un design propriu. Cea mai bună variantă este cea din titan – datorită avantajelor sale, a biocompatibilității extrem de bune și a rezistenței.
  2. Bontul protetic: asigură suportul coroanei și îndeplinește exact rolurile unui dinte natural.
  3. Coroana: este partea implantului vizibilă în gura pacientului și îndeplinește atât rol fizionomic (reproducând cu fidelitate morfologia dintelui) cât și funcțional.

 

În general bontul protetic și coroana sunt mult mai expuse riscului de a fi distruse decât implantul în sine.

Așadar, cât ține un implant dentar?

Atunci când se respectă cu strictețe indicațiile medicului (vizite perioadice la medicul stomatolog, periere corespunzătoare), implantul în sine poate dura o viață. Coroana, totuși, este evaluată la 10-15 ani. În cazul unei igiene dentare excelente aceasta își poate păstra proprietățile și peste 15 ani.

De ce să aleg garanția?

Foarte puține clinici din țară oferă garanții pentru lucrări. Una din ele este Denta Clinic. O garanție de 10 ani la lucrări înseamnă pentru dumneavoastră, ca pacient, o eliberare de stres. Atunci când sunt utilizate materiale de calitate și pregătirea medicului este corespunzătoare, eșecul este aproape imposibil. Înainte să vă bucurați la un preț, întrebați medicul ce tip de implant dentar utilizează, ce tehnologie utilizează pentru amprente și, eventual, cu ce laborator lucrează.

Pentru ca intervenția să fie una de succes, este esențial ca medicul să dețină toate informațiile privitoare la starea dumneavoastră de sănătate. În majoritatea cazurilor se impune realizarea unui CT, și nu doar a unei radiografii. În felul acesta, chirurgul va ști exact ce are de făcut pentru a nu apărea nicio situație neprevăzută.

La Denta Clinic ne permitem să oferim 10 ani garanție la lucrări, ținând cont că utilizăm implanturi dentare nemțești (Bredent), cunoscute pentru calitatea lor. Mai mult, tehnologia CAD-CAM ne permite ca în cazul în care vreodată coroana pățește ceva, să vă realizăm una nouă chiar fără a lua o nouă amprentă.

Ce se întâmplă dacă nu am garanție?

Poate v-ați bucurat că ați plătit mai puțin, sau poate ați plătit același preț dar pur si simplu ceva nu a mers bine. Dacă nu ați primit o garanție din partea clinicii stomatologice unde ați realizat intervenția… și s-a întâmplat să vi se spargă coroana sau să fie poziționat greșit implantul și să apară pierderea osoasă, sau să apară fracturi sau orice alte probleme… atunci nu doar că ați plătit enorm pentru un serviciu ce nu v-a adus satisfacție, dar acum trebuie să mai plătiți o dată pentru a remedia problema. Nu puteți sta cu o infecție sau o fractură în gură…sau să așteptați la nesfârșit până faceți iar rost de bani pentru a înlocui implantul sau coroana.

Așa că…dacă tot aveți posibilitatea, de ce să nu alegeți să stați liniștit 10 ani cu dantura perfectă?

 

Așadar, dacă vă gândiți să faceți un implant dentar, vă sfătuim să îi alegeți pe ce mai buni.

Contactați-ne astăzi pentru a vă programa la o consultație GRATUITĂ cu dr. Ciprian Deaconu.

Citiți mai multe despre implantul dentar aici.

Tel: 0749.890.896

www.facebook.com/dentaclinic.ro