DentaClinic

Frica de dentist la copii
octombrie 16, 2018
Stomatologie pentru copiii cu dizabilitati
octombrie 16, 2018

Incepand din 18 august 2017, parintii care cauta un dentist pentru copii in Valcea, au in sfarsit o solutie  optima: DENTA CLINIC KIDS.

DENTA CLINIC ofera valcenilor, de peste 11 ani, cele mai bune servicii de stomatologie dentara, inregistrand o continua dezvoltare, pentru a oferi medicina moderna, de calitate, prin tehnici non-invazive, cu aparatura avansata, in deplina siguranta si relaxare, prin aparatura perfect sterila si interioare cu un design cat mai placut.

Din dorinta de a oferi pacientilor nostri servicii cat mai specializate si pentru a veni in ajutorul parintilor care cauta un dentist pentru copii in Valcea, aproape de ei, am lansat, in 2017, o clinica speciala pentru tratarea micutilor pacienti, DENTA CLINIC KIDS, iar in 2018, primul spital dentar privat din Oltenia, destinat turismului medical, SMILE HOLIDAYS.

DENTA CLINIC KIDS, singura clinica stomatologica din judetul Valcea dedicata copiilor, isi bazeaza conceptul medical pe incurajarea copiilor de a se juca si a se distra in spatiul cel mai temut de generatiile anterioare. 

Sanatea orala a copiilor este, pentru parinti, la fel de importanta ca si celelalte aspecte ale sanatatii micutilor. Ideea ca “dintii de lapte” oricum se duc, asa ca ingrijrea lor nu este o prioritate, este fundamental gresita. Un zambet sanatos si frumos se construieste din timp si cu asistenta de specialitate.

Profilaxia si tratarea dintilor de lapte sunt la fel de importante pentru copiii mici, ca si vizitele regulate si tratamentele de la varste mai mari.

Controalele regulate si tratarea dintilor de lapte pot preveni dezvoltarea unor afectiuni mult mai grave, in viitor.

Foarte important pentru copii este ca ei sa capete, inca din frageda copilarie, obiceiuri sanatoase.

Copii trebuie sa inteleaga, de mici, faptul ca doctorul stomatolog este cel mai bun prieten al unui zambet sanatos si frumos.

 

Astfel, vor percepe mereu actul medical stomatologic ca fiind benefic, iar vizitele la dentist, odata la 6 luni, le vor intra in reflex, la fel ca si spalatul pe dinti, de doua ori pe zi.

Un copil cu dinti sanatosi va mesteca mai bine, cu efecte pozitive asupra sistemului digestiv. Copilul va avea o dictie mai buna, va vorbi mai clar si mai fluent, cu efecte directe asupra abilitatilor de a performa la scoala si in grupul de prieteni. De asemenea, astfel se vor evita, ulterior, durerile determinate de afectiunile acute ale dintilor si ale cavitatii bucale.

DENTA CLINIC KIDS reprezinta cea mai buna optiune, atunci cand cautati un dentist pentru copii in Valcea, caci are toate atuurile ce l-ar putea face pe copilul dumneavoastra sa revina bucuros la stomatolog, iar pe dumneavoastra sa-l aduceti intotdeauna, cu placere:

 • cabinete cu design interior special, ce ii fac pe copilasi sa se simta in siguranta si relaxati
 • aparatura speciala, cu design deosebit, pentru a incanta micutii ochisori, a distrage atentia copiilor si a nu le induce nici o teama
 • locuri de joaca
 • medici specializati in tratarea copiilor, pedodonti, rabdatori si blanzi cu micii pacienti

 • jucarii pentru copii mici si mari
 • in timpul tratamentelor, copii se pot uita, in cabinet, la desenele animate preferate
 • animatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • face-painting
 • evenimente periodice pentru copii

 

 • tratarea cu drag a copilasilor cu dizabilitati, adaptarea lina si treptata, in 2-3 sedinte
 • procedura de analgosedare pentru copii foarte tematori sau cu dizabilitati grave, care nu pot fi tratati in alt mod

Echipa noastra de medici a fost prezenta in scoli si gradinite, cu ocazia a diverse evenimente, pentru educarea micutilor spre a avea o buna igiena dentara, a le arata ce inseamna sa fii consultat de catre un stomatolog, pentru a le induce sentimentul de drag de dentist.

 

 

 

 

 

 

 

DENTA CLINIC KIDS ofera servicii complete de stomatologie dentara pentru copii, ce includ:

 • Profilaxie – sfaturi privitoare la periajul corect, alimentatia sanatoasa, cantitatea de pasta de dinti optima, folosirea fluorului, sigilarea maselutelor

 

 • Tratament endodontic – chiar si pentru dintii de lapte. In cazul acestor dinti de lapte, trebuie efectuata curatarea completa de carie a dintelui, extirparea nervului de la nivelul canalelor radiculare ale dintelui temporar, urmata de obturarea acestora cu pasta de canal care se resoarbe odata cu radacina dintilor de lapte. Acest tratament endodontic pentru copii mici se face pentru mentinerea dintelui pe arcada, pana cand mugurele dintelui definitiv este complet dezvoltat si pregatit sa erupa. In acest fel spatiul destinat dintelui definitiv nu se inchide, ceea ce duce la scaderea probabilitatii aparitiei malpozitiilor dintilor permanenti.

 

 • Tratament ortodontic – atunci cand apar diverse probleme, printre care: pierderea prematura a unui dinte temporar, malpozitii dentare (dinti strambi), lipsa spatiilor intre dintii temporari, malocluzia (muscatura incorecta) si obiceiurile vicioase (mentinerea pixului intre dinti, sugerea degetului) care pot genera vestibulo-pozitia dintilor frontali si palat dur inalt, eruptie intarziata a dintilor definitivi sau dizarmonia dento-faciala.

Asadar, dentist pentru copii in Valcea ? Da, chiar aici. Va asteptam cu drag la DENTA CLINIC KIDS, aproape de dumneavoastra, chiar in centrul municipiului Ramnicu-Valcea, pe Calea Bucureşti nr. 193A, vis-a-vis de izvorul de la Goranu, la nivelul superior al imobilului ce adaposteste Spitalul de medicina stomatologica Smile Holidays.

Vizitele la medicii stomatologi pedodonti, din cadrul clinicii noastre specializate in lucrul cu copii, nu reprezinta un stres nici pentru parinte, nici pentru copil. Copii se joaca fericiti, iar parintii sunt linistiti.