DentaClinic

Urmează BLACK FRIDAY la Denta Clinic!
noiembrie 17, 2017
La mulți ani, patrie mamă!
noiembrie 30, 2017

Indiferent că are legătură cu educația privind igiena orală, cu latura genetică ori cu diverse evenimente neplăcute din viața noastră, 7 din 10 români au cel puțin un spațiu liber care necesită inserarea unui implant dentar. 

Cu toate acestea, majoritatea celor aflați în această situație nu acordă importanța necesară, amânând pentru altă dată, fără să realizeze că fiecare zi în plus aduce daune suplimentare care se traduc în practică prin mai multă muncă și mai mulți bani. Deci, prin eforturi mai mari, pe toate planurile.

Și totuși… ce se întâmplă dacă las spațiile libere?

Mai ales atunci când lipsesc măselele (care sunt relativ „ascunse”, din punct de vedere al poziționării), disconfortul estetic poate fi – aparent – ignorat.

Mare greșeală

Edentiția (pierderea dinților)  este premisa care poate genera alterarea echilibrului dintre multiplele componente faciale ce permit funcții precum masticația, fonația sau chiar expresia feței.

Mai mult, atunci când rămân „spații goale”, restul dinților migrează. Din acest motiv, dinții vecini se pot înclina spre acel spațiu, corectarea ulterioară de poziție fiind mult mai dificilă. De asemenea, odată cu deplasarea dinților, poate fi antrenată și porțiunea osoasă în care se află dintele (egresiune).

Modificarea fizionomiei faciale

Când lipsește un grup întreg de dinți, buza se poate prăbuși înăuntru, odată cu dispariția peretelui dentar ce îi susținea forma. În cazul absenteismului dinților din zonele laterale, se accentuează șanțurile cutanate din jurul gurii și nasului, ducând chiar la modificarea rapoartelor dintre zonele feței.

Tratament ulterior îngreunat

La un momentdat, este posibil să „faceți rost de bani”, sau să „prindeți curaj” și să vreți să vă recăpătați zâmbetul. Dacă ați lăsat ceva timp să treacă de la apriția spațiului, trebuie să aveți în vedere faptul că înclinările exagerate ale dinților, precum și migrarea dentară îngreunează tratamentul, fiind necesare adesea pregătiri preprotetice de tipul șlefuirilor selective, devitalizărilor. Totodată de multe ori se poate ajunge să fie necesar chiar tratamentul ortodontic (care presupune și mai mult timp pierdut), sau chiar extracția unui dinte ce avea rădăcină bună și care, în condiții normale, și-ar fi făcut treaba.

Cresc șansele apariției bolilor parodontale

În urma deplasărilor apar spațiile retentive între dinți. Aceste spații vor reține mult mai ușor resturile alimentare, încurajând acumularea excesivă de placă bacteriană, provocând sângerările gingivale și, nu de puține ori, chiar pierderea celorlalți dinți.

Atrofia osoasă

Dacă până în acest punct vi s-a părut îngrozitor, vă anunțăm că atrofia osoasă este cea mai gravă consecință a amânării intervenției chirurgicale (prin introducerea implantului dentar). Orice implant pe os stimulează activitatea celulelor osoase. Prin pierderea dintelui dispare și sursa de stimulare, osul alveolar diminuându-și densitatea. Astfel, osul va parcurge mai multe stadii și, într-un an, se poate subția și cu 4 mm. Pericolul imediat al osteopeniei  îl reprezintă imposibilitatea realizării implantului dentar (întrucât șurubul nu are în ce să fie prins), fără a se interveni prin adiție osoasă. Mai mult, dacă aceasta se generalizează, boala va afecta și restul dinților.

Așadar, nu ignorați importanța sănătății orale, de frică. Indiferent de natura fricii!

Și, pentru că ne dorim să preîntâmpinăm fricile pacienților noștri, vă anunțăm că la Denta Clinic implantul dentar este realizat de o echipă de profesioniști, în cele mai simple și nedureroase condiții!