DentaClinic

5 motive pentru care periajul profesional nu trebuie să lipsească din rutina de igienă a copilului
noiembrie 7, 2017
Urmează BLACK FRIDAY la Denta Clinic!
noiembrie 17, 2017

Nu de puține ori pacienții ne întreabă în ce măsură ar avea cu adevărat nevoie de fațete dentare și care este avantajul purtării acestora.

Așadar, astăzi ne-am propus să vă vorbim despre fațete.

În viziunea noastră, ele reprezintă cea mai bună și mai la îndemână modalitate de a avea un zâmbet perfect, atunci când „materialul genetic” este imperfect.

Dar… ce sunt fațetele?

Fațetele sunt niște piese protetice mici, realizate din materiale diverse, ce îmbracă dintele pe fața lui exterioară. Nu vom intra foarte mult în astfel de detalii, pentru a nu ne repeta (am scris despre ele aici). Ideea este că ele au rolul de a corecta imperfecțiunile, a ascunde petele și a oferi acea dantură perfectă, mult dorită (dinți perfect egali, poziționați în linie, de un alb strălucitor).

Zâmbet alb strălucitor care DUREAZĂ

Există mai multe motive pentru care alegem fațetarea dinților. Totuși, unul din cele mai celebre scenarii îl reprezintă acela în care pacienții își doresc să aibă un zâmbet strălucitor, care să dureze. Oricâte albiri dentare am face, și indiferent de modalitate (pastă de dinți, albire profesională), efectul se estompează după un timp. În cazul fațetelor însă, efectul este de durată. De exemplu, este cunoscut faptul că fațetele dentare din zirconiu nu își schimbă culoarea și nu se pătează!

Scapă de aspectul inestetic al plombelor din grupul frontal

Un alt motiv pentru care se optează pentru fațetare are legătură cu imperfecțiunile din grupul frontal. Plombarea acestora duce la obținerea efectului de „mozaic”. Astfel, pentru uniformitate, fațetele reprezintă cea mai bună soluție.

„Mărirea” dinților

De asemenea, pacienții optează pentru fațetare atunci când au dinți prea mici și vor să fie mai mari, sa când există spații interdentare inestetice…

Oricum ar fi, ideea de bază este că fațetele dentare oferă efectul de „dantură perfectă”.

Dar… nu îmi stric dinții?

NU. Înainte de orice, fațetarea dinților reprezintă mai mult decât o simplă procedură estetică. Ea este, înainte de orice, o manoperă medicală. Șlefuirea este minimă, intenția fiind mereu de a menține cât de mult țesut dentar natural posibil. Ulterior, dinții vor fi protejați de fațete.

Dinții vor fi protejați

Ce trebuie să mai știți este că fațeta are o textură diferită față de cea a smalțului dentar. Din acest motiv, ele nu se pătează și nu pot fi atacate de bacteriile acide responsabile de apariția cariilor dentare.

În continuare vă propunem să vedeți cum se realizează fațetele dentare la Denta Clinic:

Programări: 0743.410.314