DentaClinic

5 motive să alegi fațetele dentare pentru un zâmbet perfect
februarie 22, 2018
Tot ce trebuie să știi despre vizita la dentist în timpul sarcinii
martie 23, 2018

Când vine vorba despre copii, nu există nimic mai important decât asigurarea unei igiene orale corespunzătoare încă de la apariția primilor dințișori.

De când copilul se naște, avem grijă în permanență să îi monitorizăm starea de sănătate. Îi vaccinăm, le dăm vitamine și suplimente alimentare, ne îngrijim de orice modificare fizică apărută. Din nefericire însă, nu acordăm aceeași atenție și sănătății dentare a copiilor noști. Ba mai grav, mulți oameni așteaptă până apar dinții definitivi pentru a-și duce prima oară copilul la stomatolog… ceea ce reprezintă o greșeală imensă!

 

Când să începem?

 

Așadar, când ar trebui să ne îngrijorăm în legătură cu igiena orală a copiilor noștri?

Mulți oameni își adresează această întrebare, gândindu-se că dentiția temporară nu merită îngrijită, atâta timp cât oricum va fi înlocuită cu aceea definitivă. Mai mult, această atitudine dăunătoare determină mulți părinți să creadă că însuși periajul dentar este o pierdere de timp sau o joacă. Ați fi surprinși să aflați că orice se întâmplă cu dinții de lapte va afecta direct sănătatea și integritatea dinților adulți. În acest sens, este incredibil de important să avem grijă de igiena orală a copiilor noști imediat ce vedem primul dințișor temporar erupând din gingie.

 

Pași de urmat

 

Îngrijirea dinților copiilor dumneavoastră se aseamănă în mare măsură cu îngrijirea corpului. Din acest motiv, vă veți dori să începeți cât mai devreme posibil cu verificările de rutină. De aceea este important ca imediat ce apar primii dințișori să realizați o programare la dentist. În aceste prime programări, dentistul va putea observa progresul general al dentiției copilului dumneavoastră și totodată va putea identifica orice problemă pe care ar putea-o întâmpina copilul în timp. De asemenea, veți primi un plan de îngrijire orală personalizat, pe care îl puteți urmări împreună cu el.  Odată ce începeți să urmăriți acest plan, veți începe și să încurajați copilul să adope o serie de bune practici și obiceiuri dentare zilnice, menite să îi învețe despre importanța îngrijirii orale.

 

Programați-vă copilul ASTĂZI

Dacă nu aveți deja un medic stomatolog care să supravegheze dantura copilului dumneavoastră, vă recomandăm să realizați o programare cât mai curând! Dacă vă este teamă că micuțul nu se va acomoda la dentist, vă amintim că Denta Clinic este singura clinică stomatologică din Vâlcea cu program special pentru copii, cu medici pregătiți pentru îngrijirea timpurie a dinților copiilor dumneavoastră. Realizați o programare ASTĂZI, la unul din numerele noastre de telefon (0752.573.399 sau 0749.890.896) și putem începe împreună călătoria micuțului dumneavoastă către o lume fără probleme dentare.

Mai mult, vizitele timpurii la dentist vă pot acomoda copilul cu mediul, apropiindu-l de acesta. Astfel, nu veți avea mai târziu problema pe care o au mulți părinți, când copiilor le este deja frică de stomatolog. Putem realiza o interacțiune pozitivă cu micuții, pentru a încuraja o relație de lungă durată bazată pe încredere.

În final, acest fundament va avea ca rezultat pe termen lung o dantură sănătoasă și frumoasă. Și, mai mult decât atât, în acest fel veți preveni apariția complicațiilor, fapt ce vă poate economisi foarte mult timp și foarte mulți bani, pe termen lung.