DentaClinic

Cu 100 lei salvezi câteva mii de euro!
decembrie 19, 2017
4 cauze ale sângerărilor gingivale pe care ORICINE trebuie să le știe!
ianuarie 4, 2018

Ne aflăm în plin sezon de distracție și bucurie. Cu mai mult sau mai puțin post alimentar la activ, tot românul se aruncă acum asupra bucatelor tradiționale. Puțini sunt cei care în această perioadă nu se bucură de pomana porcului, cârnați la ceaun, șorici, tobă, piftie  și alte bucate gătite cu multă măiestrie de părinți, bunici și alți specialiști.

Din acest motiv, în perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai mare incidență a cazurilor de dureri dentare datorate în mare parte fibrelor musculare ale animalelor sacrificate. În acest moment tind să iasă la iveală toate problemele ce întregul an au stat ascunse.

Combinat cu diverșii agenți patogeni prezenți în aer, apar durerile dentare, gingivale… sângerările și disconfortul. Și astfel, numai cine nu a avut vreodată dureri dentare nu știe că în aceste condiții sărbătorile pot fi oricum, numai fericite NU.

Este greu să vorbim în acest context despre latura extrem de dragă nouă: prevenția. Studiile realizate la nivelul Uniunii Europene ne-au scos de fiecare dată codași în ce privește igiena. Spuneam și cu alte ocazii că românii încă nu conștientizează importanța unui periaj corect și, cu atât mai puțini înțeleg rolul detartrajului realizat cu regularitate. Noi am fost învățați să mergem la dentist (și în general la orice doctor) doar atunci când suntem în criză (de aici numărul mare de urgențe de sărbători)… și, după ce ne trece durerea, să lăsăm așapână data viitoare când promitem că stomatologul va deveni cel mai bun prieten al nostru.

Totuși, ce putem face pentru a avea sărbători fericite, indiferent de meniul ales?

Este simplu: alegeți să vă programați ACUM pentru o consultație. Acum, când nu vă doare încă. Este foarte posibil, mai ales dacă nu ați mai făcut de mult, să aveți nevoie de un detartraj. Odată cu această manoperă medicului îi va fi mai ușor să observe și alte potențiale probleme sau procese inflamatorii active ori latente. 

Odată ce ați curățat dinții profesional, mergeți la prima farmacie sau la primul hipermarket și cumpărați-vă ață dentară! În cultura noastră scobitorile, acele, bucățile ascuțite din te miri ce… sunt cele mai utilizate modalități de îndepărtare a resturilor alimentare. Aceasta este o practică EXTREM DE DĂUNĂTOARE. De ce ne-am distruge singuri smalțul dentar, gingiile și rădăcinile, când putem folosi o bucată de ață dentară, concepută special pentru a ne ajuta în astfel de situații. Și nici măcar nu este scumpă!

Apoi, dacă tot vă aflați acolo, luați-vă și o pastă de dinți care să corespundă nevoilor dumneavoastră, precum și o periuță nouă, preferabil care să aibă perii moi și capul rotund, mic, pentru a se plia pe forma dintelui și a putea pătrunde în locurile cele mai greu accesibile.

Nu în ultimul rând, utilizarea apei de gură poate reprezenta o măsură extrem de utilă în lupta contra resturilor alimentare din spațiile interdentare.

Așadar… de ce să avem sărbători nefericite și să ne chinuim… când tot ce trebuie să facem este să ne curățăm dinții corespunzător?!

La Denta Clinic avem program și acum, înaintea Anului Nou!

Programări: 0749.890.896

Nu intrați în Noul An cu resturile alimentare din anii trecuți. Haideți la un detartraj!