DentaClinic

5 trucuri extrem de eficiente pentru a scăpa de durerile dentare!
februarie 13, 2018
De ce este important să ne ducem copiii în mod regulat la dentist?
martie 20, 2018

Fațetele dentare sunt din ce în ce mai populare, atât în rândul vedetelor, cât și al oricui își dorește un zâmbet curat, sănătos, de invidiat.

Fațetele dentare reprezintă un tratament restaurativ sau cosmetic, ce poate contribui semnificativ la refacerea aspectului estetic al zâbetului. Acestea sunt utilizate în cosmetica dentară, fiind cea mai conservatoare (minim-invazivă) tehnică în corectarea problemelor inestetice ale dinților frontali.

Scapă de petele dentare

Cu toate că există foarte multe modalități de albire a dinților, precum și de eliminare a petelor dentare, este la fel de adevărat faptul că unele pete nu pot fi îndepărtate, sau efectul nu durează prea mult. Cu cât înaintăm în vârstă, petele se impregnează în smalț și decolorează dentina din interiorul dintelui.

Mai mult, dacă ai dinții sensibili, albirea nu poate fi o opțiune viabilă. În acest caz, fațetele reprezintă cea mai eficientă metodă de obținere a unui zâmbet alb-perlat.

Acoperă găurile, spărturile și plombele inestetice

Cele mai multe persoane care apelează la fațete o fac pentru că nu sunt mulțumite de aspectul general al smalțului dentar. Fie că au carii și vor să le trateze și să le protejeze, fie că au mici crăpături sau găuri interdentare, toate acestea pot fi rezolvate cu ajutorul fațetelor.

Alternativă la aparatul dentar

În cazul în care ai dinții inegali, nealineați sau strâmbi, ai putea lua în considerare fațetarea acestora, ca alternativă la purtarea unui aparat dentar. Aceasta poate reprezenta o măsură extrem de rapidă (câteva ore față de câteva luni sau chiar ani – în cazul purtării aparatului dentar). În acest sens, îți recomandăm să ceri sfatul medicului tău stomatolog, pentru a afla în ce măsură fațetele ar putea fi o opțiune viabilă pentru tine. În funcție de mărimea spațiului sau de unghiul de nealineere, fațete ar putea sau nu fi o alternativă la aparatul dentar.

Schimbă forma dinților

Este evident că unul din rolul fațetelor este de a îmbunătăți aspectul dinților, atât în ce privește morfologia, cât și în privința formei. O fațetă este amplasată peste suprafața frontală a dintelui existent (unii stomatologi compară această operațiune cu aceea a aplicării unghiilor false), protejându-l.

În cazul în care dinții sunt prea lungi, prea scurți, strâmbi, bombați sau oricum, ei pot căpăta aspectul mult dorit, prin intermediul acestor foițe.

Alternativă la coroana dentară

În anumite situații, când coroana dentară este aleasă din motive estetice, dentistul îți poatr recomanda fațetele ca o alternativă. Acestea au toate calitățile estetice ale coroanei și, suplimentar, sunt mai accesibile din punct de vedere al costurilor. Țineți minte, totuși, că acestea nu reprezintă o alternativă în toate cazurile.

Așadar, pot fi fațetele o opțiune pentru tine?

Dacă vrei să știi în ce măsură sunt fațetele o variantă viabilă pentru tine, îți recomandăm să vii la Denta Clinic (în Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian nr. 135, pe gang, vis a vis de Romtelecom) pentru o consultație gratuită.

Programări: dr. Dana Deaconu – estetică dentară: 0743.410.314 / 0749.890.896

 

Puteți citi mai multe despre fațetele dentare pe site-ul nostru, aici.