DentaClinic

Carnea de porc și fericirea de sărbători
decembrie 27, 2017
INTERVIU: Mituri și Adevăruri despre Stomatologia Românească
ianuarie 16, 2018

Foarte multe persoane se confruntă cu apariția sângerărilor gingivale – mai ales în tipul periajului. Dar… care sunt posibilele cauze ale sângerărilor gingiilor?

Există diverse motive care determină această acțiune. Unele sunt temporare și nu necesită să li se acorde o foarte mare importanță, în timp ce altele sunt mai îngrijorătoare. Astfel, în cele ce urmează vă prezentăm principalele 4 cauze ale sângerărilor gingivale. Menționăm că igiena orală resprezintă un aspect extrem de important al vieții sociale, motiv pentru care vă recomandăm să o îngrijiți cu mare atenție și să nu ignorați vizitele măcar bianuale, de rutină, la un stomatolog!

1. Gingivita

Gingivita reprezintă prima etapă a bolii parodontale. Tartrul format pe dinți ce nu este îndepăratat prin periere poate afecta gingiile, antrenând astfel apariția simptomelor gingivitei. Odată cu aceasta gingiile se pot umfla, pot deveni tendențioase și, uneori, sângerânde în timpul periajului. Acest stadiu incipient al bolii poate fi tratat cu ușurință printr-o vizită la cabinetul stomatologic, printr-un periaj corect (utilizând periuță și pastă corespunzătoare nevoilor indiviului) precum și prin adoptarea unor obiceiuri dentare sănătoase.

2. Medicamentele

Există o corespondență între medicamentele anticoagulante și sângerările gingivale. Datorită capacității acestora de a scade capacitatea de coagulare a sângelui, pot apărea adesea sângerări ușoare. Din acest motiv, vă recomandăm să permiteți medicului dentist să știe totul despre istoricul dumneavoastră medical, precum și în legătură cu medicația pe care o urmați în prezent.

3. Schimbarea rutinei dentare

Atunci când schimbați periuța de dinți (de regulă cu una cu peri mai duri), sau când optați pentru o nouă ață dentară, este foarte posibil să vă confruntați cu sângerarea gingiilor. Totuși, dacă aceste simptome durează mai mult de o săptămână, probabilitatea ca schimbarea rutinei dentare să fie o cauză viabilă este foarte mică.

4. Gingivita de sarcină

Modificările hormonale din timpul sarcinii afectează și răspunsul organismului la bacteriile ce cauzează boala gingivală. Astfel, gingiile se umflă și sângerează în timpul periajului. Simptomele ar trebui să înceteze odată cu finalizarea sarcinii. O verificare dentară și un periaj profesional pot ajuta la prevenirea deteriorării problemelor legate de gingii.

Așadar, cea  mai bună modalitate de a afla ce cauzează sângerarea gingiilor este să realizați o vizită la medicul stomatolog.

La Denta Clinic orice consultație este GRATUITĂ. Programări la tel. 0749.890.896.